mandag den 27. september 2010

Madlavnings kursus






Vi startede dagen med en tur til det lokale marked, hvor der blev købt krydderier og grønsager. Lugten på sådan et marked vænner vi os aldrig til og det er næsten synd vi ikke kan sende den hjem, så i også kan lugte det. Lugten er sød og lidt kvælende og man er ikke et sekund i tvivl om hvad der er der lugter af, varmt råt kød og fisk. På dette marked var der også store baljer med væske og fisk, hvor fisken nærmest går i forrådnelse, det skulle åbenbart være rigtig godt, men hold op det lugtede grimt. Efter markedet var der formiddags te, mens vores lærer gjorde klar til at vise de første to retter mad. En typisk salat fra Laos og en ret med kylling. Sidst nævnte smagte helt fantastisk godt. Vi spise de to retter til middagsmad og gik så i gang med to nye. Her efter var der eftermiddagste inden vi blev introduceret for den sidste ret. Derudover viste han hvordan man koger klister ris, hvilket betyder at risene klistre sammen så man kan spise dem i klumper med fingrene. Vi så også hvordan man laver hvidløgs/chilli dip, som bruges til næsten alle retter her nede. Vi fik opbevaret vores mad på restauranten, hvor vi mødtes klokken 19 for at spise sammen med de andre deltagere. I mellemtiden var vi på en bar ved navn utopia, det meste af baren består af en bambus terrasse ud til floden. Skoene skal tages af ved indgangen, som så mange andre steder i Laos. Man sidder på gulvet på tynde madrasser og puder. Et rigtig hyggeligt sted hvor vi også afsluttede dagen med en beerlao.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar